Ahoj všichni!

Pokud jste zavítali na tento web, tak jste pravděpodobně našimi přáteli. I tak bychom vám ale rádi nastínili koncept, který je sice v prvopočátcích, ale rozhodně ne bez budoucnosti.

Jak to všechno začalo?

hrani v centruRozhodli jsme se založit spolek (dříve občanské sdružení), který by podporoval maminky s dětmi. O tom samozřejmě víme své, protože jsme s dětičkami doma. V Mnichově Hradišti rozhodně najdete akce a kroužky pro malé děti, ale ne v dostatečném rozsahu. Právě proto náš spolek začal organizovat hraní maminek s dětmi ve Volnočasovém centru v Mnichově Hradišti. Maminky, dětičky, přijďte si s námi pohrát-vždy v úterý a čtvrtek v době 10-11,30 hod. Čajík a dobrotky zajištěny. Hračky věnoval místní obchůdek (https://www.facebook.com/BazarekMn.Hradiste?fref=ts).

Vize do budoucna

Hraním rozhodně skončit nechceme. V závislosti na postoji vedení města jsou naše vize v podstatě jasné. Vytvořit prostor, chcete-li mateřské nebo rodinné centrum, kde by se setkávali rodiče a děti MH a okolí ke společným aktivitám. Maminky jistě ocení kurzy, které připravujeme. No řekněte, kdo by se nechtěl zdokonalit třeba v anglickém jazyce? O to víc, pokud by bylo zajištěno hlídání ratolestí, že? Další kurzy mohou být ve stylu zvládání stresu, organizování času (time-management) a podobně.

Ze všech stran také slýcháme o nedostatečných kapacitách místních školek pro dětičky. Není to ovšem problém jen přímo Mnichova Hradiště, kde najdete 2 mateřské školky. Větší počet přihlášených dětí, než mohou přijmout, hlásí také MŠ ve Březině, Bosni apod.

Jak vyřešit problém nedostatečných kapacit školek

Pokud najdeme dostatečnou podporu, ať už ze strany města MH či ze strany sponzorů, dotací…, nebráníme se myšlence založit v Mnichově Hradišti školku zcela novou. Maminky by se nemusely strachovat o pracovní pozici z důvodu nepřijetí dítěte do školky a navíc by si mohly vybrat z další mateřské školy, která má jasnou koncepci.

Mateřská školka Mnichovo Hradiště

Co by nabídla nová MŠ? Zejména další kapacitu pro dětičky maminek, které se po rodičovské dovolené musejí vrátit do práce. Navíc by se jednalo o školičku, která děti nenásilně rozvíjí různými nadstavbovými činnostmi. I to už se v našich hlavách pomalu, ale jistě rýsuje. A my vás o dalším vývoji budeme samozřejmě informovat!

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je jaja. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *