Kvalitní mléčné výrobky ve školce? Jde to!

Možná se vám zdá platba za stravné přemrštěné. Pokud ale chceme dětem podávat kvalitní pečivo, dostatek ovoce a zeleniny mnohdy v bio kvalitě a v neposlední řadě farmářské mléčné výrobky, je jasné, že zadarmo to nebude.

mleko z farmyMléčné výrobky jsou jedním z hlavních potravinových zdrojů a nabízí cenné vitamíny a živiny do stravy dětí. Právě to je důvod, proč mléčné výrobky dětem podáváme vysoce kvalitní. Odebíráme je z rodinné farmy Tompeli. Nyní mají možnost objednat si mléko, smetanu, zákys, tvaroh a sýry také rodiče dětí z naší školičky. Stačí si napsat objednávku do formuláře, který najdete na nástěnce.

I mezi mléčnými výrobky existují takové, které není možné doporučit pro pravidelnou konzumaci a to ani dětem ani dospělým. Jedná se zejména o tavené sýry. Ty, aby byly měkké a snadno roztíratelné, obsahují tzv. tavicí soli, nejčastěji fosforečnany. Tyto látky mohou při nevhodném poměru mezi vápníkem a fosforem způsobovat odplavování vápníku z těla a dokonce jeho odebírání z kostí! Pro děti je tedy pravidelné podávání velkého množství tavených sýru nevhodné, proto je v našem jídelníčku nahrazujeme různými pomazánkami z rostlinných tuků, másla, tvarohu a smetany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *