Zdravě a chutně-heslo pro naše svačinky

deti svacinaMaminky, které si pro své dětičky přijdou během oběda nebo svačinky se nás mnohdy ptají na recepty dobrot, na kterých si jejich děti pochutnávají. Ano, většinu svačinek připravujeme z domácích surovin, v bio kvalitě, ale hlavně s láskou. Děti se nám odvděčí tím, že jí i zdravé pokrmy s opravdovou chutí. Maminky se pak shodují na tom, že doma by do dětí cizrnu, špenát, dýni, rybičky a podobně vůbec nedostaly. I zdravá jídla ale mohou výborně chutnat-a když k tomu navíc zafunguje lavinový efekt (když jí jedno dítě-přidají se další), není co řešit :-)

Příští týden se dětičky z naší školičky mohou těšit například na zdravý domácí jablečný nákyp s kus-kusem, pomazánku z červené čočky, špenátovou pomazánku nebo pomazánku s kořenovou zeleninou. Celer totiž nemusí být strašákem kuchyní!

Navíc máme bonus. Každý týden vybereme, co dětičkám nejvíce chutnalo a na webu se objeví recept na danou dobrotu. Tento týden zatím vede ředkvičková pomazánka!

K dopolední i odpolední svačince navíc děti dostanou spoustu ovoce nebo zeleniny a samozřejmě čaj, kakao, ochucené mléko nebo bílou kávu. Vše mírně slazené medem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *