INFO PRO RODIČE – OŠETŘOVNÉ

Potvrzení o ošetřovném vám nově vytiskneme a potvrdíme. Tím předejdeme kontaktu. Po domluvě bude potvrzení viset u nás na plotě. Zoufalé doby si žádají zoufalé činy! Kdo tedy chce potvrzení, napíše mi do SMS (724 19 28 19) celé jméno dítěte a jeho rodné číslo. Až bude potvrzení připraveno, dám vám vědět (obvykle ještě týž den).

Rodič vyplní část B a donese zaměstnavateli, který potvrdí formulář a odesílá na OSSZ. Základem pro výpočet ošetřovného je průměrný denní příjem za uplynulých 12 měsíců. Dávka pak činí 60 % redukovaného denního vyměřovacího základu za kalendářní den (počítají se i svátky a víkendy).

Na ošetřovné máte nárok, pokud jste zaměstnaní (tedy platíte nemocenské připojištění). OSVČ, která se dobrovolně přihlásila k nemocenskému pojištění, nárok na ošetřovné nevzniká. O nároku na dávku rozhoduje příslušná OSSZ. Jsou-li podmínky pro přiznání dávky splněny, je dávka pojištěnci vyplacena a žádné rozhodnutí se pojištěnci nezasílá. Pokud nebyly podmínky pro nárok na ošetřovné splněny, je žadateli zasláno rozhodnutí o zamítnutí žádosti, v jehož odůvodnění jsou důvody zamítnutí specifikovány.

Prosím nekontaktujte mě na školkový mobil a nepište a nevolejte učitelkám. Děkuji!

Jana Šťastná

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je jaja. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *